In tegenstelling tot veel conventionele banen sites werkt Wekr niet met een cv database.

Wekr gaat er van uit dat het niet uitmaakt waar de cv informatie opgeslagen wordt zolang deze maar gemakkelijk actueel te houden is en gemakkelijk en eenduidig te ontsluiten is voor werkgevers en recruiters.

Kandidaten schrijven zich vaak met verschillende cv's in bij diverse banensites. Het gevolg hiervan is dat ze hun verschillende cv's bij verschillende banensites niet up-to-date kunnen houden waardoor de cv databases van conventionele banen sites vervuild raken. Dit is voor werkgevers en recruiters niet prettig selecteren en uiteindelijk in het nadeel van werkzoekende kandidaten. Werkgevers en recruiters maken doorgaans liefst een eerste, snelle selectie uit meer globale informatie van kandidaten. Een cv opvragen kan dan altijd nog.

Wekr verwijst werkgevers en recruiters daarom naar het social media profiel van werkzoekende kandidaten. Dit kan een LinkedIn profiel zijn, een Facebook pagina, een Xing profiel of een ander social media profiel. Een LinkedIn profiel kan al als een cv worden opgesteld. Het voordeel voor werkgevers en recruiters is dat er ook een zekere sociale controle op social media is. (Ex)collega's kijken immers mee... Wekr kan echter ook verwijzen naar een eigen promo pagina of webpagina van een kandidaat waar een cv geplaatst kan worden.

Kandidaten kunnen hun cv desgewenst ook bij hun gegevens in 'Mijn Wekr' plaatsen in de 'vrije' ruimte voor hun 'Pitch' .

Een uitstekend alternatief is het aanmaken van een ePortfolio. Dit is een standaard cv bij een onafhankelijke organisatie. In het Wekr profiel kan de kandidaat een link aangeven naar het ePortfolio.