Wat is storytelling?

Storytelling, of verhalen vertellen is de natuurlijke vorm van communiceren. Een krachtig en effectief communicatiemiddel om de aandacht te vangen en te behouden en mensen bij jezelf te betrekken. 'Corporate storytelling' is momenteel erg in bij organizaties om abstracte zaken als visie, strategie en waarden te vertalen naar relevante doelgroepen.

Storytelling kan echter ook goed dienst doen als middel om jezelf als werkzoekende of ZZP-er te presenteren. Anders dan je cv of pitch kan storytelling bepaalde 'snaren' raken bij werkgevers of opdrachtgevers. Iedereen heeft wel opwindende, aansprekende zaken of stunts meegemaakt in zijn/haar loopbaan. Je moet je ervaring dus wel om weten te zetten in een vlot en boeiend verhaal dat de lezer triggerd om contact met jou te willen zoeken. Sommige mensen laten een ander hun verhaal schrijven.

Ook je verhaal in de rubriek Direct Beschikbare Professionals publiceren?

Wekr publiceert goede verhalen in de rubriek Direct Beschikbare Professionals. Wil je daar ook opvallen? Maak een profiel aan en stuur je verhaal samen met een aansprekende foto in. Wekr neemt dan contact met je op. De kosten van plaatsing vind je in de prijslijst van Wekr.

Let op! Vanwege kwaliteitsbewaking van onze content accepteert Wekr alleen goed geschreven stukken en behoudt zij zich het recht voor verhalen te weigeren.