Cv's zijn uit!

Cv's op banensites plaatsen blijkt onvoldoende te werken. Kandidaten plaatsen hun cv's op diverse banensites om hun kansen te vergroten. Eens geplaatst worden deze cv´s meestal niet meer up-to-date gehouden door kandidaten. Dit veroorzaakt enorme vervuiling van cv databanken van banensites. Cv's worden door banensites ook 'gelezen' met automatische software en in een standaard format gegoten. Dit veroorzaakt het wegvallen van informatie en vervorming waardoor u het risico loopt dat u net die baan mist die bij u past. Als werkzoekende heeft u in dat geval geen controle meer over uw informatie. Werkgevers en recruiters maken om bovenstaande redenen steeds minder gebruik van cv-databases.

Social media profielen en ePortfolio zijn in

Wekr gaat er van uit dat het niet uitmaakt waar uw cv gegevens staan, als ze maar up-to-date zijn en gemakkelijk ontsluitbaar voor werkgevers en recruiters. Zo verwijst Wekr werkgevers en recruiters naar uw social media profiel (biedt sociale controle en wordt doorgaans goed bijgehouden) of naar uw eigen webpagina met promo cv. Niet iedereen wil echter een LinkedIn profiel hebben of zijn LinkedIn profiel als cv gebruiken. Niet iedereen wil bovendien op zijn/haar social media profiel kenbaar maken dat hij/zij 'beschikbaar is' of 'op zoek naar een nieuwe uitdaging'. Daarom adviseert Wekr het gebruik van een zg. 'ePortfolio' voor werkzoekenden.

ePortfolio: veilig, betrouwbaar en volledig baas over uw eigen informatie

Een ePortfolio is een persoonlijk dossier waarin uw cv en nog veel meer aanvullende informatie opgeslagen en bijgehouden kan worden. Het staat opgeslagen in een beveiligde database bij een betrouwbare instantie. Het kan alleen bekeken worden door degene die u daar toestemming voor geeft. Aan een ePortfolio wordt niets verandert door de beheersinstantie. U hebt zelf de volledige controle over uw eigen gegevens. Uiteraard bent u er ook zelf verantwoordelijk voor dat uw gegevens goed bijgewerkt blijven. Een ePortfolio maakt dit gemakkelijk voor u. Het is bovendien voor meerdere toepassingen inzetbaar dan alleen als verwijspunt naar uw cv.

Wekr teamed up met Zuyd Hogeschool om meer werkzoekenden, werkgevers en recruiters op de voordelen van het ePortfolio te wijzen.