Talent-Coach traject

Stichting CommBat initieert een nieuw traject voor talentvolle starters: Senior experts (‘coaches’) uit het communicatievak begeleiden startende ‘talenten’ in de werkpraktijk. Afgestudeerden in de communicatie kunnen zich bij hun eerste stappen in de werkpraktijk laten begeleiden door een ervaren senior uit het communicatievak. Stichting CommBat start hiervoor met de ‘Talent-Coach-trajecten’ (TC-trajecten'. Met dit initiatief wil CommBat een brug slaan tussen het theoretisch onderwijs en de complexe werkpraktijk van een communicatieprofessional.

‘Meester-gezel’

In een uitgebalanceerd traject begeleidt een senior-expert uit het communicatie­vak­gebied (coach) intensief een pas afgestudeerde communicatieprof (talent) die bij een organisatie aan de slag gaat, of hier sinds kort werkzaam is. De coach helpt het talent het communicatievak te leren vanuit praktisch perspectief. Dit beoogt versnelling van de ervaring en daarmee de inzet en het rendement van de communicatiemedewerk(st)er.

Aanmelding

Aanmelding voor het Talent-Coach traject loopt via de organisatie waar het talent werkt. Voordat het traject start, verzorgt CommBat een intakegesprek met zowel de organisatie als de medewerker. Op basis daarvan selecteren wij uit het netwerk van stichting CommBat de senior praktijkcoach die bij de vraag aansluit. Het traject duurt 10 maanden. Nadat het hele traject met succes is doorlopen, krijgt het talent een deelnamecertificaat uitgereikt.

Vernieuwing onderwijs

De belangrijkste reden van dit initiatief is om het groeiende gat tussen communicatie­studies en de communicatiepraktijk te overbruggen. Stichting CommBat verricht wetenschappelijk onderzoek naar het verloop en de resultaten van deze trajecten. Op basis van de opgedane kennis en ervaring worden deTalent-Coach-trajecten doorontwikkeld. Via het commtop platform publiceren wij over de bevindingen en de nieuwe ontwikkelingen over deze innovatieve benadering van de communicatiepraktijk. De bevindingen van organisatie en talent in het Talent-Coach-traject vormen aanbevelingen voor de praktische kanten van het communicatieonderwijs. Daarmee helpen organisatie en talent indirect mee aan vernieuwing van het onderwijs.

Vereisten

Om mee te doen, voldoet een talent aan de volgende eisen:

  • Minimaal afgestudeerd hbo-communicatie, niveau C of vergelijkbare kwalificatie in wo-opleiding.
  • Deelname en voldoen aan eisen toelatingstest.

Stichting CommBat werkt zonder winstoogmerk en besteedt de inkomsten van deze trajecten aan de hier genoemde doelstellingen.

Interesse of vragen

Neem voor meer informatie contact op met Ben Warner: M 06 3944 1874.