Verlies van kennis, ervaring en talent

Door de grote werkloosheid dreigt Nederland veel van haar opgebouwde professionele kennis, ervaring en talent te verliezen. Kennis waarin door de overheid en de mensen zelf is geïnvesteerd. Ervaring die moeizaam is opgebouwd en die door de werkeloosheidsperiode waardeloos wordt wanneer werkzoekenden niet bij de tijd blijven. Talenten die door de jaren heen ontwikkeld zijn, maar die verschrompelen doordat er geen appèl op gedaan wordt. Dit is pure kapitaalvernietiging! De afwezigheid van adequate overheidsmaatregelen veroorzaakt een gebrek aan vertrouwen in de overheid en een cynische cultuur. Gelukkig zijn er positief denkende, ondernemende en betrokken burgers die initiatief nemen en dat er werkbare oplossingen mogelijk zijn.

Een vernieuwend initiatief op de Nederlandse arbeidsmarkt

Part-up is een initiatief waarbij werkzoekenden samen projecten oppakken voor opdrachtgevers om hun kennis en talenten up-to-date te houden. Voor opdrachtgevers betekent dit een flexibele workforce die zij naar behoefte in kunnen zetten. Part-up heeft een eigen webplatform en heeft inmiddels al diverse projecten en workshops georganiseerd.

Arbeidsmarkt wordt volwassen

Dit initiatief laat ook weer zien dat de arbeidsmarkt volwassen aan het worden is. Maar helemaal volwassen is deze markt nog niet! Het wordt tijd dat de politiek ook eens 'out of the box' gaat denken, haar verantwoordelijkheid neemt en dit soort initiatieven gaat toejuichen en krachtig ondersteunen in plaats van dit af te remmen met achterhaalde controle -, en beheermaatregelen en totale afwezigheid. Het wordt tijd voor stimulerende wet -, en regelgeving die aangepast is aan de veranderde arbeidsmarkt. Onze Wekr staat op vijf voor twaalf!