Wekr en arbeidsmarktinformatie

Conventionele banenportals

Conventionele banenplatforms werken met een Cv databank. Cv databanken neigen naar standaardisering, terwijl kandidaten 'er uit willen springen'. Om hun kansen te verhogen schrijven veel kandidaten zich met meerdere 'gepimpte' Cv's bij diverse banenplatforms in.

Cv databases moeten up-to-date gehouden worden. En wie moet dat doen...? Juist..., de kandidaten zelf! En gebeurd dat ook? Meestal niet! Want, houd als kandidaat maar eens bij op welke banenplatforms je welke Cv's hebt geplaatst...! Het gevolg is sterk vervuilde databases en werkgevers en arbeidsmarktprofessionals die met hoge zoekkosten en lage resultaten zoals dubbele -, verlopen -, en achterhaalde Cv's.

Zoeken en vinden? geen probleem!

Ons standpunt: In deze tijd kan iedereen, die gevonden wil worden, ook snel gevonden worden en iedereen die zoekt kan gemakkelijk vinden. Het maakt niet uit waar die informatie zich bevindt, zolang deze maar up-to-date is en doelgericht ontsloten kan worden.Wekr biedt de mogelijkheid van verwijzing naar één locatie waar de kandidaat zijn profiel plaatst. Zo hoeft de kandidaat maar één inhoudelijk profiel up-to-date te houden! Dit kan een social medium profiel zijn, maar ook een E-portfolio, een eigen webpagina of website of een YouTube videopresentatie.

Social media profielen hebben als voordeel dat ze (semi)openbaar zijn. Er is dan sprake van sociale controle en dus hoge betrouwbaarheid! Het biedt kandidaten ook de mogelijkheid om zich onderscheidend te profileren. Anderzijds wil niet iedereen zijn/haar cv informatie in hun semi-openbaar social media profiel plaatsen.

Een E-portfolio heeft als voordeel dat men uitgebreide informatie kan opslaan en zelf kan bepalen welke informatie toegankelijk is voor een werkgever. Ook kan men uitgebreide 'rapporten' uitdraaien zoals een kort of een lang cv met een stijl en achtergond naar keuze of een z.g. 'showcase' als een meer aangekleed cv. Het nadeel van een E-portfolio is dat het uitsluitend openbaar is voor degene die men er expliciet toegang toe geeft. Recruiters kunnen er dus minder gemakkelijk naar zoeken dan naar bv. een LinkedIn profiel. Wekr vult dit hiaat in. Bij Wekr kunnen recruiters met zoektermen zoeken en Wekr verwijst dan naar de voorkeurslocatie waarin de kandidaat zijn cv informatie heeft staan.

Betrouwbare profielen

Kandidaten registreren bij Wekr slechts gegevens om zichzelf én hun profiel vindbaar te maken. Wekr biedt werkgevers direct toegang tot het profiel en de contactgegevens van kandidaten. Wekr eist wel dat kandidaten hun informatie up-to-date houden. Iedere zes weken moeten kandidaten hun profiel re-activeren.

Betrouwbare vacatures

Betrouwbaarheid geldt ook voor vacatures: Wekr eist dat vacatures actueel en betrouwbaar zijn. Wekr weert actief zogenaamde 'spookvacatures'.

Spookvacatures zijn het gevolg van recruiters die fake vacatures plaatsen om zoveel mogelijk cv's te verzamelen voor het geval dat er vraag komt naar bepaalde kandidaten. Spookvacatures zijn ook het gevolg van banen portals die met internetrobots elkaars vacatures kopiëren om een royaal eigen aanbod te pretenderen. Dit is wat anders dan op correcte wijze vacatures via meerdere kanalen verspreiden! Deze vacatures worden niet gecheckt op betrouwbaarheid en actualiteit! In banen-portal-land is dit common business. Begrijpelijk, anderen doen het immers ook!

Ethisch zaken doen

Wekr beschouwd spookvacatures als desinformatie. Wekr beschouwd het plaatsen van spookvacatures en het ongebreideld kopiëren van ongecheckte vacatures als onethische praktijken. Spookvacatures verstoren de markt en uiteindelijk heeft iedereen er nadeel bij! Wekr doet hier niet aan mee en weert dit soort praktijken!

Glipt er toch nog een keer een 'misbruiker' tussendoor, dan beschikt Wekr over een klachtensysteem waardoor een 'dader' snel op nonactief gezet kan worden en een waarschuwing krijgt.

Wekr facilliteert

  • Uitwisseling van meningen, kennis en ervaringen tussen gebruikers
  • Contact met betrouwbare kwaliteitsaanbieders in de arbeidsmarkt
  • Bekendgeving aan arbeidsmarktzaken

Wekr biedt

  • Arbeidsmarkt informatie
  • Opinies van deskundigen
  • Werving & selectiediensten
  • Een klantvriendelijke klachtenprocedure