door Hedzer Kooistra

Niet de zieke werknemers, maar het gebrek aan passend personeel is het grootste probleem voor de werkgevers.

Wat zegt de 80-20 regel?

Hans Biesheuvel van ONL heeft het in zijn column op wekr.nl over het regeerakkoord en wat het akkoord doet voor werkgevers. Hij gaat vooral in op problemen met zieke werknemers, werkgeverslasten en de problemen van ZZP’ers. Ja, dat zijn problemen die aangepakt moeten worden. En Nee! Weer wordt de olifant in de kamer niet genoemd. De problemen die Biesheuvel opsomt, vallen volgens mij binnen de 20 van de 80-20 regel van Pareto. We moeten het hebben over het tekort aan goed opgeleid personeel. We moeten het zeker hebben over problemen met langdurig ziek personeel, maar…..we moeten het eerst hebben over het omscholen van de mensen die willen werken. Daar aan de zijlijn worden er nog veel meer mensen ziek doordat ze niet mógen werken!

‘Wat ons in problemen brengt is niet wat we niet weten, maar wat we zeker weten en niet waar is’.

Deze quote las ik vanmorgen toevallig in ‘Vrede kan je leren’ van Reybrouck en D’Anssembourg. Ik wil het nu even hebben over wat we wel konden weten als we het maar wilden zien. Dat is al bijna een Cruijfje.

De focus in Den Haag ligt verkeerd

Het is een herhaling van zetten, maar ik doe het toch. De focus van onze vrienden in Den Haag ligt verkeerd. Dat ligt het al jaren en dat geeft mij dan weer het gevoel dat ze het wel weten, maar dat het ze niet uitkomt. De focus in de column van Biesheuvel ligt ook verkeerd. Net voor de crisis (en zelfs nog in het eerste jaar van de crisis) hoorde ik werkgevers in Limburg klagen over een tekort aan technisch personeel. Ik moest van een burgemeester achterhalen waarom de ondernemers een nieuwe ambachtelijke technische school wilden. De eerste gesprekken met een lokale middelbare scholen liepen al, toen het probleem zich op een heel andere manier oploste. Maar, nu is de crisis voorbij en is het probleem terug.

Investeren in omscholing van werkzoekenden

Die 80% van het probleem ligt nu niet meer zo zeer bij werkgevers die bang zijn voor langdurig ziek personeel, of bij personeel dat niet wil en waar je niet van af komt. Die 80% van het probleem ligt bij het niet kunnen vinden van passend personeel. Dat gaat de economie nekken. En dat gaat ons vervolgens heel veel ellende bezorgen. Zoveel ellende, dat we best een deltaplan mogen inzetten voor het passend maken van ruim een miljoen werkzoekenden. We moeten investeren in omscholing.

Reageren? Stuur je reactie als blog naar redactie@wekr.nl

Het loopt nog helemaal niet lekker met de arbeidsmarkt. Volgens mij zijn werkgevers en de werknemers/werkzoekenden de belangrijkste spelers op die markt. Wil je het goed doen voor de werkgevers, dan moet je het ook goed doen voor de werknemers én de werkzoekenden. Plannen voor een ' leven lang leren' moet je ook inzetten voor werkzoekenden. Er is een pijnlijke mismatch op de arbeidsmarkt. Werkgevers ervaren nu al weer grote problemen bij het vinden van passend personeel.

Hedzer Kooistra