door Harry Haddering

17 oktober 's avonds, ineens groot nieuws;

Vlak voor de verkiezingen een debat tussen Geert Wilders en Mark Rutte.

Natuurlijk begrijp ik dat dit debat veel kijkers zal trekken.

En toch maak ik me zorgen, over de democratie in Nederland. Als de grote partijen dit soort zaken al vijf maanden voor de verkiezingen met elkaar afspreken.

In een sterke democratie zit een afspiegeling van de maatschappij in het parlement. En ja, Mark Rutte en Geert Wilders hebben veel volgers, dus dat ze veel aandacht krijgen is logisch.

Maar tegelijkertijd bepalen kleinere groepen die ook vertegenwoordigd worden, juist hoe sterk een democratie is. Ik wil daarom #1vandaag, die het genoemde debat gaat uitzenden, een voorstel doen:

Maak van alle partijen, die door de kiesraad zijn toegelaten tot de verkiezingen, een reportage van laten we zeggen een half uur.

Deze reportage's kunnen dan door de diverse partijen worden gebruikt op social media, tijdens verkiezingsbijeenkomsten en dergelijke.

Ik vind het vreemd dat werkzoekenden, chronisch zieken en gehandicapten moeilijk aan het woord komen bij de parlementaire redacties. Terwijl ook deze redacties, oh zo graag willen dat politiek gaat leven in Nederland. Dat kan in mijn beleving juist het beste, als we juist meer mensen een podium geven om de democratie in te kleuren, dan minder en minder mensen.

Met vriendelijke groet,

Harry Haddering

Harry Haddering

Harry is Ambasadeur Inclusieve Arbeidsmarkt bij Rabobank Assen; Lid van de Cl√Įentenraad van het UWV; Kandidaat kamerlid; zzp'er via Matuter.nl

Harrie: "Ik maak mij sterk voor mensen met een handicap".

Zie ook mijn oproep