Marjolein wil haar sollicitatie voor deze vacature graag met jullie delen.

Hallo meneer/mevrouw Amethist,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Marjolein, 47 jaar jong en heb een pittig kort kapsel met rode kleurspoeling. Nee hoor, dat laatste was een grapje, maar ik lees in de vacature dat jullie erg van humor houden, bij voorkeur zwarte, al is de mijne rood, dus ik denk: ik gooi ‘m er gelijk in, ha ha ha. Mochten jullie het nog niet doorhebben: ik zou graag bij jullie werken als administratief medewerker voor 24 uurtjes in de week.

Ik heb tien jaar lang mijn euri verdiend als medewerker ledenadministratie bij Stichting Borderline. Mijn grootste passie is immers administratie, precisie en ondersteuning. Niets is heerlijker dan het kopiëren van een dikke stapel aanmeldingsformulieren. Ook mijn eigen praktijkervaring kwam daar goed van pas. Ik had namelijk nogal last van stemmingswisselingen en in het verleden sneed ik mijzelf met mijn oude scheermesjes. Ja, ik zeg het maar recht voor zijn raap want zo ben ik, en jullie zijn van de zeer directe communicatie. Helaas ben ik in 2009 in de Ziektewet beland, maar bij GGZ-centrum Mientje Borderlientje heb ik geleerd om weer in mijn kracht te staan en alle kansen te grijpen. Zoals iedereen zegt: nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging!

Denk maar niet dat ik stil heb gezeten in de afgelopen jaren, hoor. Ik heb de VVO-2 zweefvliegen.nl afgerond, een cursus tantrische massage met doofblinde peuters gedaan, creatief met kurk en macramé en ben nu bezig met de erkende HBO-opleiding Life- en paardencoaching bij de NTI. Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel belangrijk. Jullie aanbod om gratis de tiendaagse 'Persoonlijk leiderschap' te volgen, past daarom helemaal in mijn straatje. Die vegen we wel even schoon, lol. Op schoot bij mijn toekomstig leidinggevende vertel ik alles over de manieren waarop ik mijzelf allemaal saboteer en hoe ik gebeurtenissen verwerk, natuurlijk allemaal aan de hand van uw zelf uitgedokterde communicatiestijlen ©.

Wat me ook bijzonder aanspreekt is jullie organisatiecultuur. De paarse kleurstelling op de website en de naamskeuze voor de spirituele edelsteen Amethist staat natuurlijk voor het in liefde ontvangen van de cursisten en het allesoverstralende bewustzijn van kersensap. Fantastisch om te lezen dat jullie zo’n no-nonsense, allerminst zweverige organisatie zijn! Lopen jullie daar ook zo vaak tegenaan? Ik zeg altijd maar zo: ’s avonds voor het slapen gaan heel ik mijn aura en ’s morgens sla ik in mijn onderbroek een zonnegroet op mijn chinese gong, maar zweverig ben ik niet, hoor, ik sta met beide voetjes stevig op de grond.

Nou, volgens mij heb ik wel een goede indruk gegeven van wie ik ben. Wie ik echt ben, want ik ben écht oplossings- en klantgericht, dat zeg ik heus niet alleen om die baan binnen te harken, ha ha. En ik stuur natuurlijk ook mijn foto mee, want ik begrijp dat een representatieve uitstraling heel belangrijk is als administratief medewerker:

Nou, ik hoop snel van jullie te horen.

Groetjes, Marjolein

Jasmijn de Witte

Jasmijn schrijft onder pseudoniem op 'Het Precariaat' over haar persoonlijke ervaringen met en haar visie op het thema bestaans(on)zekerheid. Ze organiseert laagdrempelige en soms ludieke acties om bestaanszekerheid te heroveren.

Wilt u bijblijven, meedenken over oplossingen of actievoeren? Word dan lid van de Facebookgroep of reageer op de blog Het Precariaat.