De grootste ergernis van sollicitanten als we af moeten gaan op onze ervaringen en discussies op social media? Geen reactie of een (te snelle) reactie op een sollicitatie in de vorm van een standaard afwijzing. Met stip op nummer 2; anonieme vacatures en de werkwijze van bureaus hieromtrent. Eerdere blogs over dit thema deden veel stof opwaaien. Zelfs De Volkskrant pakte het thema op middels een redactioneel stuk. De stof is ondertussen neergedaald, de problematiek echter niet verdwenen zo bleek de afgelopen maanden. Ten koste van werkzoekenden. Vandaar ‘op herhaling’; tips voor sollicitanten hoe om te gaan met anonieme vacatures en de werkwijze van bureaus die al dan niet in opdracht van een werkgever handelen...

Zoek contact met het bureau

Bel met het bureau zodra je interesse hebt in een anoniem geplaatste vacature. Als ze daadwerkelijk een opdracht hebben, zullen ze je graag en enthousiast verder informeren over hun klant en de specifieke details van de vacature. Ze zijn immers trots op hun klant en hebben alle belang bij kwalitatief goede respondenten.

Achterhaal de achterliggende vacature

Geeft het bureau voornoemde informatie niet vrij? Wees dan op je hoede en vraag simpelweg ‘waarom niet’. Je hebt als sollicitant immers meer dan legitieme redenen om te horen waar je op gaat reageren. Enerzijds om te beoordelen of de vacature wel goed genoeg bij je past, anderzijds om te beoordelen of jij je spaarzame tijd in een gerichte motivatie gaat steken.

Zet Google in

Die ‘Nederlandse en beursgenoteerde international in Eindhoven met een hightech productrange’ kennen we natuurlijk allemaal. Vaak kom je er middels Google bij een anonieme vacature anders wel achter welk bedrijf het betreft. Kijk eens of de vacature ook bij het betreffende bedrijf op de website staat. Rechtstreeks reageren is dan een optie, als het bedrijf de vacature exclusief heeft uitbesteed staan de contactgegevens van het bureau in de regel namelijk wel gewoon bij de contactinfo.

Wie heeft de opdracht?

Ben je door 4 of 5 bureaus voor ogenschijnlijk dezelfde positie benaderd? Vraag dan vooral of ze wel een opdracht hebben. Twijfel je? Bel het bedrijf om te vragen via welke route ze het liefst hebben dat je reageert. Vaak is dat via het bedrijf zelf, anders verwijzen ze je graag naar het bureau waar ze de opdracht ècht aan hebben vergeven. Je hebt dan bovendien al een streepje voor, je bent er immers ‘goed en serieus mee bezig’.

Mensenhandel is niet van deze tijd

Vele bureaus proberen je te ‘claimen’. Ze vragen je om je CV toe te sturen, met de nadrukkelijke mededeling dat je dan vooral niet rechtstreeks of via andere bureaus moet gaan reageren….. Discutabel; jij bent toch niet degene die het lijdend voorwerp in mensenhandel wenst te worden? Vraag vanuit je gezond kritische houding naar de reden en je zult verbaasd zijn over de in het algemeen weinig intelligente antwoorden.

Maak keuzes

Dubbelspoor is af te raden. In voornoemd punt zou je er voor kunnen kiezen via meerdere bureaus of via een bureau èn rechtstreeks te reageren. Over het algemeen is dit af te raden. Komt weinig professioneel en zelf wat wanhopig over. Probeer vooraf de juiste keuze te maken. Een vooraf getoetste keuze en een keuze die bij je past.

Niet te afhankelijk

Stel je niet te afhankelijk op, hoe moeilijk ook, je wilt immers een (nieuwe) baan. Wees overtuigd van je eigen kunnen, marktwaarde en het feit dat je je (anders) ook op eigen kracht kunt bewegen op de arbeidsmarkt. Vanwege het verdwijnen van het verdienmodel, willen bureaus nogal eens op je gevoel inspelen. ‘Wij kunnen veel voor je betekenen’. ‘Wij hebben de connecties die jij niet hebt’. Stel je kritisch op, ga op onderzoek uit, je bent het waard.

Social media maakt je wijzer

Benut social media nadrukkelijk in je onderzoek en er gaat zonder onprofessionele bureaus een wereld voor je open. Je kunt in een handomdraai namelijk zien hoe relaties liggen en hoe de al dan niet professionele recruiter hier acteert. Eigen recruiters of P&O-ers van de eindklanten zijn vaak via deze weg ook erg genegen om op je vragen in te gaan als je twijfel hebt.

Deel ervaringen

Tot slot een algemene tip om te voorkomen dat er een soort landelijk toezichthouder in het leven moet worden geroepen: deel ervaringen! Heb je goede ervaringen? Deel ze via vrienden, je netwerk en social media. Heb je mindere ervaringen? Deel ze eveneens! Het helpt solliciterend en HR bedrijvend Nederland de kaf van het koren te scheiden en je eigen netwerk te behoeden voor dezelfde fout. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden; pas op voor je eigen imago en probeer het, hoe lastig soms ook, netjes te houden ..

Dit is een blog van Edwin Klomp, Adjunct Directeur ASBR BV

U vindt deze blog ook op het LinkedIn profiel van Edwin Klomp.

Klik hier voor het interview van BNR Radio met Edwin Klomp van 5 september2015. Van loonslaaf naar ZZP-er en de omgekeerde route.

Website ASBR BV

Volg Edwin Klomp op Twitter