door Marcel Karst

Vandaag is het de officiële 1e werkdag van het jaar! Voor de gene die ik nog niet heb kunnen bereiken, ik wens u allen de allerbeste wensen voor 2017!

Het is zo'n dag (blue monday wordt het ook wel genoemd) waarbij alles weer van voor af aan begint, een schone lei voor een heel jaar! Nieuwjaarswensen en bijeenkomsten, op het werk en daarbuiten weer even je plek vinden na de afgelopen feestdagen en daarna laten we het eens lekker plat omschrijven "gas op die lolly"

Voor een miljoen mensen (ruim) verloopt deze dag anders, of eigenlijk is deze dag het begin van een vervolg op de periode waarin zij nu voor kortere of langere tijd zitten opgesloten; Zij hebben geen baan, willen graag aan het werk willen ook meedraaien in de maatschappij, willen ook naar die nieuwjaarsbijeenkomsten etc, maar hebben daar vooralsnog geen zicht op, zij gaan door met de struggle die werk zoeken heet! Een struggle die tegenwoordig meer weg heeft van een straf exercitie, dan een pro-actief proces waarin men wordt geholpen, begeleid en gestimuleerd op een positieve wijze om weer mee te gaan draaien in het arbeidsproces!

Dit alles is het gevolg van beleid, politiek beleid wel te verstaan! Onze volksvertegenwoordigers lijken geen of nauwelijks binding te hebben met de maatschappij die zij vertegenwoordigen, totaal geen inlevingsvermogen in of praktijkervaring met, wat er speelt binnen de dagelijkse beslommeringen van de Nederlandse burger. En daar moet wij in maart een stem op gaan uitbrengen!? Maar op wie dan? Tja, dat is een goede vraag? Veel politieke partijen zijn helemaal niet bezig met wat ons de burger (hun baas) bezighoudt. Ze zijn vooral ontzettend onder de indruk van hun eigen gelijk en handelen daar ook naar.

Vandaag 2 januari 2017 werd mijn aandacht gewekt door een colum van Annemarie van Gaal waarin zij haar visie geeft op de afspiegeling van de volksvertegenwoordiging t.o.v. de burger in het land; u en ik! Een goed stuk waarin nog eens duidelijk wordt dat onze parlementaire democratie op de helling moet, in revisie!

Maar Marcel! Op wie moet ik dan stemmen in maart? De mensen achter het Wekr platform geven alvast een voorzet. PVV, Pvda, VVD en CDA hebben volgens hun verkiezingsprogramma's niet zo heel erg veel met de groep werkzoekers. De overige partijen spreken zich hier wel over uit, zij het marginaal! Dat is vreemd want het betreft hier een groep van ruim 1.000.000 mensen. In totaal zijn dat 15 potentiële kamer zetels, hier lijkt nog wel iets te winnen! Maar ja niet voor Den Haag; die geloven in hun eigen werkelijkheid een werkelijkheid die is gebaseerd op de zelfingenomenheid van de politieke bubble waarin men verkeerd!

Maar op wie moet ik dan stemmen Marcel?! Je moet helemaal niets! en als je het niet weet maar je wil wel naar de stembus, stem dan blanco! Als u wel gaat stemmen op een partij, stem dan met hoofd en laat uw hart een beetje meespreken!

Wat ik wel wil meegeven luister niet (te veel) naar de onderbuikgevoelens of leuzen die ons dagelijks worden opgediend, opportunistische, populistische retoriek, die de aandacht afleidt van waar het werkelijk om draait, het belang van ons allemaal. En dan bedoel ik, allemaal, iedereen die Nederland zo uniek maakt! Want wij hebben een uniek land wij kunnen namelijk wat er op véél plekken in de wereld niet kan! Samen leven met respect en inlevingsvermogen met en voor elkaar! En natuurlijk zijn daar wel eens problemen maar dat heb je overal waar verschillende meningen een rol spelen! Uiteindelijk komen we er altijd weer sterker uit !

Jammer, dat Annemarie Van Gaal niet verkiesbaar is! Zou ze het willen? Een eigen partij? Het kan nog!


Werkzoekend?

Maak een Wekr profiel aan

Marcel Karst

Marcel is werkzoekend en zet zich in voor de eigen doelgroep. Hij pakt als burger zijn verantwoordelijkheid en spreekt nu vooral de kiezers aan. Want, ook de kiezer heeft een verantwoordelijkheid.

Marcel op LinkedIn