Innerlijk ondernemerschap bij de arbeidsmarkt anno nu.

Vind je het ook lastig om te solliciteren in deze tijd? Vaste banen verdwijnen, het werk wat je hebt gedaan bestaat misschien niet meer en je moet ook nog digitaal solliciteren. Kortom, een tijd van grote veranderingen. Wat is er gaande op die arbeidsmarkt? En wat heb je nodig om daar effectief mee om te gaan?

Flexibiliteit:

Het eerste wat opvalt is de flexibilisering van de arbeidsmarkt. En de laatste jaren is die ontwikkeling razendsnel gegaan. Zowel door de financiële crisis als ook door de automatisering. Organisaties hebben zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op datgene waar ze goed in zijn. Datgene wat niet tot de kerntaken van het bedrijf hoort wordt afgestoten en ingehuurd wanneer nodig.

In vaste dienst komen de professionals die nodig zijn voor deze kerntaken. Voor een tijdelijk project of klus worden andere professionals ingehuurd. Het aantal vaste contracten is flink gedaald en er zijn veel meer flexibele contracten gekomen in allerlei varianten.

Naast de contractvormen is het werk zelf ook flexibel geworden. Het aantal flexwerkplekken binnen bedrijven neemt toe, werknemers worden steeds meer afgerekend op resultaat en men kan zelf invullen hoe en wanneer er gewerkt wordt.

Ook de werknemers willen steeds meer het heft in eigen hand hebben over hun eigen ontwikkeling. Men wil graag werk doen wat leuk is en bezieling geeft. Graag met perspectief. Langdurig werken bij dezelfde baas of in dezelfde functie is meestal geen uitdaging meer.

Innerlijk ondernemerschap

Deze flexibiliteit vraagt iets van je als werkzoekende (en ook als werknemer, trouwens). Allereerst helder te weten wat je te bieden hebt. Wat maakt jou onderscheidend? Wat is jouw bezieling? Waar ben jij een professional in? Om tenslotte een antwoord te kunnen geven op de vraag: “Welk probleem kan ik oplossen?”.

Vervolgens gaat het om het vermogen ontwikkelingen en kansen te zien die gaande zijn in je vakgebied en daar op in kunnen spelen. En het vermogen om zelf initiatief te nemen, pro-actief te zijn. Ik noem dat innerlijk ondernemerschap. Dat je van binnenuit jouw acties gaat ondernemen, datgene gaat doen wat het beste bij je past. Op die manier ben je uiteindelijk niet meer op zoek naar een baan, maar naar werk.

Welke houding helpt je het meest in deze tijd?

  • Leer jezelf eerst kennen; breng je onderscheidende vermogen in kaart
  • Houd niet vast aan wat je al kent; een vaste betrekking, bestaande banen, functienamen
  • Stel je open voor nieuwe ontwikkelingen, er is heel veel gaande

De flexibele arbeidsmarkt is enerzijds best lastig, het vraagt immers een andere instelling van je. Anderzijds ook een enorme uitdaging en geeft het de mogelijkheid het best in jou naar boven te halen.

Hoe ga jij om met de uitdagingen van de flexibele arbeidsmarkt?

Wil je meer weten? Vraag de gratis handleiding aan “Succesvol je eigen werk creëren” en ontvang elke week info en tips over een nieuwe manier van werk zoeken in je mailbox.

Dit is een blog van Willemijn Lau, 'Creëer je eigen werk'.

Word uniek en aantrekkelijk voor de juiste mensen. Ga aan de slag om jezelf effectief te profileren met je deskundigheid en vind zo het werk dat bij je past. Hoe? Dat kan ik je leren. En wat mij betreft gaan we gelijk aan de slag. Willemijn Lau, loopbaanprofessional http://creeerjeeigenwerk.nl/