door Erwin Brandt

Het kantoor waar ik onlangs nog voor werkzaam was, was volgens de website één van de meest dynamische én minst formele accountantsorganisaties van Nederland. Bij deze organisatie werken ze in kleine teams waarin de inbreng van alle collega’s telt en door hun groei en ontwikkeling zijn ze altijd op zoek naar nieuw talent. Frisse professionals met inspirerende ideeën, een brede kijk en een heldere visie op het vak.

Vol verwachting klopte ik aan voor de functie van salarisadministrateur en binnen een mum van tijd was ik aangenomen na eerder vierhonderd keer te zijn afgewezen. Volgens de omschrijving was er niks mis met de werkzaamheden. Vraagbaak voor ondernemingen in meerdere sectoren, advies aan cliënten op het brede terrein van de salarisadministratie en Het profiel was van een zelfstandige, flexibele en no-nonsense mentaliteit. Aangeboden werd een zelfstandige baan in een ongedwongen en prettige werksfeer, tegen een goed salaris, aangevuld met een aantal goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Tijdens het Monster Year Event hield Jonathan Campbell, oprichter en CEO van het Ierse recruitment-trainingsbureau Social Talent een presentatie over het verbeteren van vacatureteksten. Niet door middel van plaatjes, video’s of andere moderne middelen, maar gewoon door een betere tekst. Een mooi plaatje schetsen is één, maar het koppelen aan de werkelijkheid is van een andere orde. Eenmaal een sollicitant binnengehaald en ingewerkt moet de praktijk wel geheel of in ieder geval gedeeltelijk kloppen met het voorgetoverde beeld om de nieuwe kracht ook daadwerkelijk te behouden. Anders gaat er veel tijd, productiviteit en onnodige positieve energie verloren tijdens de aanloopperiode en het restant van het contract voor bepaalde tijd.

In mijn geval was de werkelijkheid totaal anders dan het voorgespiegelde beeld. Het aantal personeelsleden was op deze vestiging teruggelopen van 26 naar 10, de wil van de eigenaren was wet, frisse en fruitige ideeën werd niets meegedaan, van enige zelfstandigheid was niets te merken, flexibiliteit pakte alleen in het voordeel van de werkgever uit, het salaris lag en bleef voorlopig een aantal jaar ruim onder de marktwaarde, secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen was alleen voor de langstzittende werknemers geregeld en creatieve oplossingen zag men totaal niet zitten. Het gevolg was een kat in de zak, onnodige frustratie van beide kanten en ontslag.

Alle goede bedoelingen ten spijt zou het niet beter zijn voor werkgevers om een juist en exact beeld te schetsen als er personeel wordt gevraagd: geen bullshit maar gewoon zoals het is. Gezocht administrateur, salaris niet marktconform, werktijden uitsluitend van 9 tot 5, regels zijn regels en een afwijkende houding en gedrag wordt niet getolereerd. De missie is om alles bij het oude te laten en over ongeveer tien jaar te gaan cashen.

Een tuin is tenminste recht of krom of allebei, maar in ieder geval zoals het is. Zo zou het eigenlijk ook moeten zijn met personeelsadvertenties.

Erwin Brandt:

  • Tekstschrijver: webteksten, advertorials, verslaggever, journalist en fotograaf.
  • Administratie: Salarisadviseur, Salarisadministrateur en Administratief medewerker.
  • Sociaal Makelaar en Coördinator Vrijwilligerswerk: diverse vrijwilligersorganisaties.

Erwin op Linkedin