door Hedzer Kooistra

Hi Hedzer, zoals ik eerder al gezegd heb, heb ik zin-voor-zin je adviezen tot me genomen. Resultaat: ik heb de parttime job die ik zocht. Daar ben ik je zeer dankbaar voor. Kan ik iets voor jou, voor al die andere werkzoekenden of voor Wekr betekenen? Let me know!

Deze reactie kreeg ik in mijn mailbox.

Het is een fijn compliment. Dankjewel! Al komt dit compliment van iemand die het volgens mij zonder mijn tips ook wel gered had, het is een fijn compliment. Of misschien is het daarom wel een extra fijn compliment. Maar, het gaat om de staart van het berichtje. Het gaat me niet zo zeer om die vraag van Sergio om iets terug te kunnen doen. Het gaat om dat 'iets te kunnen doen voor die andere werkzoekenden'. Daar wil ik even op inhaken.

Ken je de film 'Pay it forward'? Het pay-it-forward principe doet iets moois. Het stapt heel mooi over dat gevoel dat je iets terug moet doen heen. Ik help jou, maar je doet niet iets terug voor mij, want dan zou het een soort betaling voor een gunst zijn en is het geen gunst meer. Nee, je betaalt door. Je geeft niet terug, maar je geeft aan een andere persoon die het goed kan gebruiken. Geven moet precies dat zijn... geven. Als je teruggeeft, is het geen geven, maar wordt het lenen. De vraag van Sergio 'kan ik iets voor al die andere werkzoekenden doen', dáár maken we de wereld mooier mee. Het is een cheesy concept en de film is Amerikaans cheesy, maar de basis van het concept is simpel en doeltreffend. Wat als we het allemaal gingen toepassen? Geef niet terug, geef door!

Hedzer Kooistra

Het principe van de Social Carrousel is net zo simpel. We kunnen elkaar heel makkelijk iets geven, zonder dat het ons iets kost. Door onze digitale netwerken bij elkaar op te tellen, helpen we elkaar aan een enorm bereik. Wat je elkaar geeft, is een grotere kans op een baan of een opdracht. Een grotere kans dus om weer een eigen boterham te verdienen.

Naar de Social Carrousel

Sollicitatie tips