door Hedzer Kooistra

Ik kreeg toch weer opmerkingen over een van mijn blogs. Mijn fascinatie met hard skills wordt niet helemaal begrepen.

Als je bedenkt dat die werkgever te lang wacht met het publiceren van de vacature, dan weet je gewoon dat als er een vacature is, er snel iemand moet komen die de ontstane achterstand kan wegwerken. Vergis je niet in hoe hoog de druk is. Bedenk ook dat die werkgever of teammanager zich nu al afvraagt waar hij de tijd moet vinden om die nieuwe medewerker in te werken. Vergeet ook niet dat het werven van een nieuwe medewerker tussen al het andere werk door moet en dat mensen onder stress ondoordachte beslissingen nemen. Op dat punt kun jij helpen.

Verplaats je even goed in een gestresste werkgever of manager. "Ik heb iemand nodig die kan programmeren in PHP en ik krijg allemaal sollicitaties van mensen die zeer gedreven zijn, van aanpakken weten, een groot probleemoplossend vermogen hebben en geweldige teamplayers zijn…. ". Geloof me deze zin is al te lang voor iemand met stress. Die werkgever wil alleen maar weten of je kunt programmeren in PHP!

Die druk is niet alleen hoog bij werkgevers die net een vacature gepubliceerd hebben. Die druk is ook hoog in de lift, wanneer jij daar toevallig staat met je “elevator pitch”. Maak je een pitch, zorg dat je je belangrijkste hard skills noemt. Promoot je jezelf op LinkedIn, doe dat dan met je hard skills. Zet je hard skills in de kopregel van je LinkedIn profiel én in de samenvatting én bij je blokjes met ervaring. Zet je hard skills in je sollicitatiebrief en in je cv.

En wat je hard skills dan zijn? Gewoon je technisch inhoudelijke vaardigheden en je vakinhoudelijke vaardigheden. De dingen die je kunt, die dingen die je gedaan hebt, de dingen die je geleerd hebt door ervaring of opleiding, die dingen die je morgen kunt uitvoeren voor die werkgever met al dat werk dat is blijven liggen omdat er te lang gewacht is met het openstellen van een vacature.

NB: Je hard skills benoemen is helemaal niet makkelijk. Je zult er echt voor aan de slag moeten. Doe het in groepjes of met minimaal een andere werkzoekende. Of met een professionele trainer. Graaf bij iedere functie op je cv door tot je alle dingen benoemd die je ook daadwerkelijk gedaan hebt. Geloof me. In onze werksessies gaan mensen weg met twee A4-tjes aantekeningen. Je kunt ook een paar uur gaan wandelen met een notitieblokje. Loop je loopbaan langs en bedenk wat je allemaal deed in die functies op je cv. Uit die aantekeningen kies je de beste vakinhoudelijke termen.... je hard skills.

Mijn missie is nog steeds die kamerbrede denkomslag. Mensen met een uitkering zijn geen uitkeringstrekkers. Het zijn mensen met een ambitie. Mensen die gewoon een eigen boterham willen verdienen. Het kan toch niet zo zijn dat de onmacht van de politiek afgewenteld wordt op de mensen die liever hun eigen boterham verdienen dan dat ze moeten leven van een uitkering?