Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden?

Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt.Veel goede ideeën beginnen op een kladje of bierviltje. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (businessplan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” helpt je op weg met structuur en inhoud.

Dit seminar is gratis voor inwoners uit alle gemeenten in Zuid-Limburg (behalve Schinnen), Roermond, Leudal en alle uitkeringsgerechtigden (WW, WIA/WAO/Wajong en WWB/PW) van 45 jaar en ouder in Limburg.

Seminar ondernemingsplan StartersCentrum