HOU JE VAN JE MENSEN?

Wil je ze helpen om inzetbaar te blijven en dat ze met plezier hun werk doen?

DAN BEN JE HIER OP DE GOEDE PLAATS!

.

We trainen en begeleiden mensen (groepen en indivudueel) om te doen wat ze het liefste doen, in een omgeving die het beste bij ze past, waardoor ze met meer plezier hun werk doen en gelukkiger zijn, zodat ze meer waarde toevoegen aan collega's en klanten.

Managers

Leer managers hoe ze inzetbaarheid en werkplezier inzichtelijk en bespreekbaar kunnen maken door gebruik te maken van praktisch toepasbare formules en modellen.

Medewerkers

Leer medewerkers Baanzinnig Werken en leven. Middels een workshop of training ontwikkelen medewerkers een eigen plan voor werk en leven waardoor ze beter omgaan met veranderingen.

Interne coaches

Een speciale training voor interne coaches en preventiemedewerkers om de visie en beleid over werkplezier en duurzame inzetbaarheid in de praktijk te kunnen brengen.

Analyseren inzetbaarheid

Merk je dat de medewerker minder goed functioneert, en wil je hulp bieden om te achtehalen wat de bron van deze afname dan, is dan is een inzetbaarheidsonderzoek een goede oplossing. Een inzetbaarheidsonderzoek geeft ook inzicht welk risico de medewerker loopt om (langdurig) ziek te worden.

Reintegratie Spoor 2

Reintegratie spoor 2 is een kans om medewerkers in de gelegenheid te stellen een nieuwe werktoekomst op te bouwen en het verlies aan inkomen tot een minimum te beperken. We coachen de medewerker en bewaken de poortwachter verplichtingen.

Certificaat Werkplezier & DI

Medewerkers die het certificaat werkplezier en duurzame inzetbaarheid hebben behaald, geven blijk van het bewustzijn van hun eigen verantwoordelijkheid om, een gezonde manier, in staat te blijven hun eigen inkomen te verdienen. Zij verhogen tevens hun kansen in de veranderende arbeidsmarkt.

Coachen van medewerkers

Als iemand niet geleerd heeft om de regie over z'n leven te nemen kun je het hem ook niet verwijten. Help medewerkers om te gaan met veranderingen en levensgebeurtenissen en leer ze om keuzes te maken zodat met plezier hun bijdrage aan het bedrijf blijven leveren. Leer ze Baanzinnig Werken en leven.