Speel met je profiel in op hoe werkgevers zoeken en selecteren!

Werkgevers en recruiters zoeken een procesoperator met bepaalde diploma's of een Boekhouder met bepaalde ervaring en diploma's. Gebruik daarom in uw Wekr profiel zoveel mogelijk de harde zoektermen (vaktermen) die werkgevers gebruiken om geschikte kandidaten te vinden. Een werkgever zoekt niet met termen die iets zeggen over de werkhouding of werkstijl, zoals gedreven, hands-on, creatief of duizendpoot. Dat zijn kwalificaties die in een gesprek aan de orde komen. Het gaat om het concrete takenpakket van de functie waarmee de werkgever, bij wijze van spreken morgen, iemand kan inzetten.

Je hebt zeer waarschijnlijk al een LinkedIn profiel, een E-portfolio, een digitale kluis of een eigen promo-website waar je alles over jezelf vertelt en waar eventueel je cv staat. Je Wekr profiel is geen cv, maar uitsluitend bedoelt om geselecteerd te worden door werkgevers en recruiters. Het Wekr systeem werkt voornamelijk op basis van de zoektermen die werkgevers en recruiters gebruiken. Een profiel bij Wekr is niets anders dan een krachtige 'pitch' met die rake zoektermen.

Let op! In het 'Sneloverzicht kandidaten' zien werkgevers en recruiters alleen wat u in invulveld 3 van uw pitch invult en uw foto. Zorg dus dat invulveld 3 het meest concreet en feitelijk aangeeft wat uw kwaliteiten zijn!

De invulvelden van Wekr:

Pitch invulveld 1: Maak een krachtige kopregel!

Geef in dit blok met een kopregel een korte, krachtige en wervende beschrijving die uzelf typeert. Het is niet gemakkelijk, maar probeer in zo weinig mogelijk woorden op wervende wijze te zeggen wie u bent, waarin u excelleert en hoe u problemen van een werkgever oplost.

Met een goede kopregel kunt u in één oogopslag de aandacht van werkgevers of recruiters vangen!

Lukt het u om in maximaal zeven woorden een krachtige pitch te maken? Naarmate u hierop doordenkt en wanneer u het aandurft om niet alles te willen vertellen, maar de kern in één enkele zin te vangen wordt uw pitch sterker! Experimenteer met woorden en zoek naar de kern van uw aanbod om in één enkele zin een micro cv te maken. Een zin die lijkt op een slogan!

Voorbeelden

"12 jaar ervaring als boekhouder(MBA). Tijdig uw administratie, kloppend tot op de cent", of:

"5 jaar automotive inkoop. Top kwaliteit tegen besparing op inkoopkosten" of:

"Senior projectleider ICT. Uw projecten binnen begroting en in veilige handen".

Don't be 'cheezie'

Vermijd softe omschrijvingen zoals 'gedreven teamplayer', 'mensenmens',' 'flexibel', 'oplossingsgericht', vindingrijk, dienstverlenend, 'veelzijdig' e.d.. Dit zijn eigenlijk allemaal persoonlijke vanzelfsprekendheden die een werkgever minimaal van u mag verwachten. Ze zeggen niets over uw competenties en voegen daarom feitelijk niets toe, Integendeel ze leiden af van de feiten die een werkgever zoekt. Bovendien kunnen anderen dit beter over u zeggen.

Om dit voor uzelf te testen denkt u maar eens aan het tegenovergestelde: Ik ben niet gedreven maar ongemotiveerd. Ik ben geen teamplayer, maar een solist. Ik ben geen mensenmens, ik heb een hekel aan mensen. Ik ben niet flexibel, maar star. Ik ben niet oplossingsgericht, maar beperkt in mijn denken en initiatief. Ik ben niet vindingrijk, dus zeg me maar precies wat ik moet doen anders doe ik het niet. Ik ben niet dienstverlenend en doe alleen het hoognodige. Ik ben niet veelzijdig, maar eng georienteerd.

.

Pitch invulveld 2: Vermeld uw beroep(en)

Benoem je beroep(en) in de zoektermen die werkgevers/recruiters gebruiken. Gebruyik concrete gebruikelijke termen:

Voorbeelden

Ik ben boekhouder, lasser, IC Verpleegkundige etc.

Benoem je beroep(en) in de zoektermen die werkgevers/recruiters gebruiken. Gebruik concrete gebruikelijke termen:

Ook kunt u hier invullen wat het nieuwe beroep is dat u wilt gaan uitoefenen. Zorg in dat geval wel dat u kunt aantonen dat u over de vereiste kennis en ervaring beschikt voor dat beroep.

.

Pitch invulveld 3: Hard Skills

Dit deel van uw pitch is het allerbelangrijkst. Wanneer werkgevers en recruiters kandidaten zoeken bekijken ze eerst het sneloverzicht met kandidaten. Daarin zien ze alleen wat u in dit veld invult en uw profielfoto. Zie de afbeelding.

Vult u hier harde, concrete selectiecriteria in dan hebt u grote kans dat u uitgekozen wordt. Vult u hier echter vage of 'softe' termen in dan bent u er vrijwel zeker van dat u niet geselecteerd wordt.

Voorbeeld van goede, concrete Hard Skills

Andere voorbeeld:

  • Boekhouden met AFAS | Davilex | Exact |
  • Opstellen Jaarrekeningen | Begrotingen
  • Salarisadministratie
  • In retail en assurantien

Om u te helpen de juiste termen te vinden en verkeerde termen te vermijden heeft Wekr een lijst met 'nverboden termen' aangelegd. Wanneeer u verboden termen wilt gebruiken worden deze niet door het systeem geaccepteerd. Wellicht is het even frustrerend om de juiste toegelaten termen te vinden, maar het is bedoelt om uw kansen om geselecteerd te worden te verhogen.

.

Pitch invulveld 3: Ambities

Dit is het veld waarin u kunt aangeven waar u naar toe wilt met uw carrière, wat is de volgende stap die u wilt bereiken? Uw social media profiel(en) zoals LinkedIn, doen de rest.

Voorbeelden:

Of: "Toe aan een uitdagende stap in mijn carrière waarin ik door kan groeien, liefst in een groter, internationaal geörienteerd bedrijf."

.

Tot slot

Nadat u alles hebt ingevuld en bevestigd kunt u uw eigen profiel bekijken. Klik op 'Mijn Wekr' en vervolgens op 'Bekijk uw profiel'. U krijgt dan een scherm te zien met het volledige informatieoverzicht dat werkgevers/recruiters te zien krijgen wanneer ze uw profiel openen. Werk zonodig meerdere keren uw profiel bij!

Ook kunt u uw profiel inzien door in de grijze balk boven in uw scherm op de knop 'Bekijk uw profiel' te drukken. Zie afbeelding.

Maak direct een Wekr profiel aan